Olebu

Olebu ble bygget av Skutvik IL i 2001 og ligger i Kvanndalen, ved vestenden av nedre Kvanndalsvatnet.

Panoramautsikt mot Lofotveggen. I klart vær kan du skimte Værøy i vest og øynene kan følge fjellrekka helt til Raftsundet i nord.

I mørke kvelder lyser Svolvær opp bak Skrova og LilleMolla. I mørke og klare vinterkvelder kan du oppleve Nordlyset flamme over stjernehimmelen.

Festekontrakt er tinglyst på eiendommen til Odd Danielsen m/flere. Far til Odd Danielsen som hette Ole hadde en drøm han aldri fikk realisert, å få bygget en hytte i Kvanndalen. Da vi skulle legge navn på hytta var det derfor ingen tvil om at den skulle hete ”Ole-bu”.

Hytta er på ca 29 m2 og har 6 liggeplasser m/sengetøy, 4 i eget soverom og 2 på sofa i stua. 12v solcelleanlegg m/lys, radio og uttak for ladning av mobil. Aggregat til bruk for lading av batterier samt propananlegg for koking og matlaging – 2 blussanlegg. Vedovn og tørr ved sikrer at du holder varmen i hytta. Vann henter du i elva som renner ut fra Kvanndalsvannet. Utedo finner du bak hytta.

Ved vannet finner du en kano som leietaker kan benytte. Bruk redningsvestene som ligger i yttergangen!

Følg stien rundt vannet på nordsiden og opp gjennom dalen til Kverna. Du kan også ta turen på Salen ved å gå mot sør og rett opp bakkene (ulent terreng). Alternativt kan du gå opp dalen til Kverna og følge stien opp til toppen.

Det er fin ørret i begge vannene og du kan både fiske med stang fra land alt. bruke kanoen i nedre Kvanndalsvannet. Vintertid har vi også fått fisk, men da må du ha med isbor.

Atkomst

Atkomst I

Utgangspunkt kryss R.81 i Skutvik. Når du kommer nordfra langs R81 tar du av til høgre i krysset og følger Rørvikveien til Horsvågen. Før du kommer ned til oppdrettsanlegget går det en vei/sti til høyre mot Utaker. Mellom avkjøret og bommen finner du plass til å parkere bilen, og du følger Utakersveien helt til du kommer til gården Utaker og en rød fjøs. Stien fra Utaker passerer til høyre bak fjøset og er lett å følge i terrenget fram til hytta i Kvanndalen. Enkelte partier er noe kupert så det lønner seg å ta det rolig i starten. I normal gangfart vil du bruke 1⁄2 time fra Skutvik til Utaker og 45 minutter fra Utaker og opp til hytta. På veien opp får du en flott utsikt over Økssundet mot Lundøya og Øksnesodden. Det er mange som bruker å ta en dagstur rundt Kvanndalen så stien framtrer tydelig i terrenget. Om vinteren kan stien også være opptråkket, men forhør deg med utleier først. Terrenget er for kupert til å gå på ski, men truger kan være løsningen vinterstid.

Atkomst II

Utgangspunkt Ungdomshuset v/R.81 like nord for Skutvik. Kommer du med bil kan du parkere ved ungdomshuset. Du følger veien/stien til fots opp til venstre og når du kommer til trimkasse tar du til høyre, gå forbi bom til øverste gård. Når du kommer fram til gårdstunet i enden av veien/stien går du gjennom tunet, bak rødt uthus og følger tydelig merket sti helt til toppen, kalt Kverna. Her har du utsikt ned mot Kvanndalen i vest og Kaldvåg i øst. Fra Kverna følger du stien ned gjennom dalen, først til venstre for øvre Kvanndalsvannet så til høyre for nedre Kvandalsvannet. Det er mange som bruker å ta en dagstur rundt Kvanndalen så stien vises godt i terrenget. Om vinteren kan stien også være opptråkket, men forhør deg med utleier først og vær forsiktig med å gå på islagt vann! Terrenget er for kupert til å gå på ski, men truger kan være løsningen vinterstid.

Leieavtale

Alf-Helge 99 41 82 45 eller Kjell 95 79 72 22