Følg oss på sosiale medier for mer informasjon!



PROGRAM

Lørdag 20. juli

20. juli kl. 11:00. Åpning av Kystfæstival

Velkommen til åpning av Skutvik Kystfæstival!

Her blir det musikalsk innslag og overraskelser.

20. juli kl. 12:00. Åpning av Pop-up kunstutstilling

Årets Pop-up utstilling har Hav og båt som tema. I Skutviks nedlagte lakseslakteri viser utstillere og elever fra Montessoriskole hvordan de har tolket årets konsept.

Årets deltagere:
Elin Hansen, Frank-Eilert Hansen, Elisabeth Bakken, Eva Angell Berntsen, Jessica Anna Helena Wiklund, Helge Haukeland, Veronica Eriksen, Svetlana Gracheva, Kjell Fredriksen, Geir Winther, Lise Anita Stenberg, Jan Warholm, Britt Mary Paulsen, Heidi Maria Steinback Sørensen, Ishah Lind Hansen, Aslaug Willumsen, Elever fra Skutvik Montessoriskole.

20. juli kl. 20:00. Konsert

Stor konsert med Trang Fødsel og Zimmermann. Kjøp billett her.

Det er få band som har bidratt med så mange norske hits som Trang Fødsel. Låter som «Kursiv», «Drømmedame», «Hippie» og «Fredag» er blitt allemannseie med melodier og vokalharmonier som sitter rett i øret, og ikke minst med de lune og ironiske tekstene. Trang Fødsel har klart kunststykket å ta den norske folkesjelen på kornet. De slo igjennom med «Kursiv», som fylte alle Norges radioer en gang i 1997, og ble raskt kjent som eminente entertainere som fylte konsertsaler og festivalscener fra Lindesnes til Longyearbyen. Siden debutalbumet Hybel har bandet har gitt ut fem plater, inkludert samleplata De Aller Beste.

Å oppleve Trang Fødsel på konsert er alltid en fest, med en perlerad av låter du kan – enten du er klar over det eller ikke. Vokalist Hans Petter Aaserud står i spissen for et energisk lag av musikere som leverer en schlachtplate av popharmonier, rockedriv og slentrende jazz-eleganse med like stort overskudd. Aaserud er også en av Norges fremste låtskrivere, og har skrevet og produsert musikk for mange av Norges beste artister. I 2018 var han med i «Hver gang vi møtes», og siden da har Trang Fødsel dagene fulle av nye konserter og opptredener. 

Sommeren blir ikke helt den samme uten Trang Fødsel. Ikke vinteren heller, forsåvidt.

Zimmermann slo for alvor gjennom sommeren 2022 med sine akustiske gitartolkninger av kjente og kjære norske ballader på TikTok. Siden den gang har den den 23 år gamle singer/songwriteren blitt streamet flere millioner ganger og toppet radiolistene til NRK. Sommeren 2023 fikk han sin første inntreden på Spotify’s Topp 50 Norge. Julen 2023 ga Sandefjordingen ut sin første jule-EP og spilte utsolgte konserter på hjemmebane. I 2024 er det ventet en hel del ny musikk fra den nye publikumsfavoritten, samtidig som han spiller.

20. juli kl. 14:00-16:00. Ribtur, Straumtur & Vikinghistorie

Bli med og opplev historien om vikingenes herjinger og dagligliv i området vårt, da Hamarøy var et maktsenter i Hålogaland. Du får være med til de stedene, hvor den kjente naturfotografen Helge Haukeland spilte inn filmen: Ragnar og Sigfred og de syv straumene.

Du får også se Husøya, der innspillingen av Borgny og Roald ble gjort av NRK i serien: Der ingen skulle tru at nokon kunne bu – episoden som sprengte seerrekorden i denne serien.

Søndag 21. juli

21. juli kl. 11:00. Tur til Olebu

Vi gjentar suksessen fra i fjor med tur til Olebu søndag 21. Juli. Start fra fæstivalkontoret kl. 11:00. Det blir servert enkel middag på Olebu. Turen er ca. 1 mil og er til dels noe krevende. Olebu er Skutvik I.L. utleiehytte som ble bygd i 2001. Den ligger flott til ved kvanndalsvatnet og har høy standard.

Les mer om Olebu her.

21. juli kl. 13:00-14:00. Utegudstjeneste

Gudstjeneste på «Tankene plass» ved Dampskipskaia på Skutvik.  Ta med sitteunderlag el.l, paraply/parasoll alt ettersom og kopp til enkel kaffe etterpå. 
Alle er velkommen. 

21. juli kl. 14:00-15:00. Terje & Elisabeth

“Elisabeth & Terje” byr på god tilbakelent musikk av amerikansk og europeisk pop, blues, jazz, viser, osv, med et behagelig lydnivå.

Elisabeth er gitarist og synger, mens Terje spiller slentrende og poetisk bass.

Gratis.

21. juli kl. 17:00-18:30. Foredrag med Sturla Ellingvåg

HVOR KOMMER NORDLENDINGEN FRA?

Historiker og DNA-forsker Sturla Ellingvåg har førstehånds innsikt i den nyeste teknologien, samtidig som han kjenner den historiske litteraturen godt. Det gir ham en unik bakgrunn for å fortelle om de lange linjene i menneskehetens historie, og mer spesifikt; hvor nordlendingen kommer fra. Ellingvåg er aktuell med boka «12 000 år med norsk historie» (2023).

Dette blir et spennende foredrag som er verdt å få med seg. Både boka og noen av hans podkaster har ført til heftig debatt med bakgrunn i teorier og konklusjoner. Dessuten er han en kunnskapsrik og særlig dyktig formidler!

Sturla Ellingvåg er historiker. I over 18 år har han jobbet historie-faglig med DNA-forskning, blant annet for å se om Rollo av Normandie var identisk med Gange-Rolv. Han har tidligere samarbeidet om DNA- og historieforsking ved Geogenetics Centre ved Københavns universitet, og er nå involvert i DNA-prosjekter med Max Planck Instituttet i Leipzig, Tyskland. Som forsker har Sturla Ellingvåg vært leder for flere forskningsekspedisjoner i mange land. Han har også vært med i podkaster og TV-programmer, blant annet American Runestone sammen med Peter Stormare.

Velkommen til et spennende foredrag i Æventyrsalen i Hamsunsenteret.

Billetter kan forhåndsbestilles på Ticketmaster, eller kjøpes i døra.

Inngang: kr 230,- billettavgift ikke inkludert.

21. juli kl. 20:00-22:00. Quiz, Kystkultur

Hvert lag max 5 deltakere.
På quizen får du testet dine kunnskaper om blant annet kystkutur.
Deltakeravgift kr 50,- pr. stk.

Mandag 22. juli

22. juli kl. 11:00-15:00. Hva drømmer du om å bli?

Spennende jobber i vårt distrikt!

For ungdom mellom 10-16 år.

Her treffer du folk som har artige, spennende og viktig
jobber i Hamarøy! De viser oss produkter og verktøy,
klær og utstyr. Vi skal være ute og inne, og dere får
teste og prøve en hel del.

Gratis, lunsj er inkludert.

22. juli kl. 15:00-18:00 Fæstivalmester

Velkommen til årets tøffeste konkurranse! Har du det som skal til for å bli en mester? Nå har DU sjansen til å bevise det!

Bli med på vår egen miniutgave av «Mesternes mester», nemlig Fæstivalmestern 2024! Her får du mulighet til å utfordre både din fysiske og mentale styrke!

Fæstivalmestern 2024 er en individuell konkurranse for deg som har lyst å finne frem konkurranseinstinktet.

Vinneren blir premiert og får garantert heder
og ære. Ta med en venn og en heiagjeng og
hiv deg med.

Påmelding til Fæstivalkontoret ved oppmøte fra 20. juli, eller per telefon fra 08. juli på tlf.: 907 35 292. Påmeldingsfrist 21. juli.

Oppmøte: Wilhelmfjæra på Skutvik (Ved Skutvik Gjestegård).

Gratis.

22. juli kl. 17:00-18:30. Tilflytting, Bolyst og Blilyst. Arne O. Holm med gjester

Hvordan – vinner vi kampen om arbeidskraften?

  • bidrar vi til økt tilflytting til Hamarøy?
  • tar vi vare på de som kommer hit og de som er her?

Arne O. Holm har en bred og allsidig bakgrunn som journalist og redaktør fra Brennpunkt, Dagens Næringsliv, Dagbladet, Svalbardposten og nettavisen High North News. Hans kritiske reportasjer har resultert i den store journalistprisen, og to SKUP-prisen. Han har også skrevet bøkene: «Everest, den tunge veien», «Store norske kvinner» og «Ja, vi elsker Se og Hør».

Dette, i tillegg til hans store kunnskap og interesse for den globale utviklingen, endringer i bosetting og etterspørselen etter arbeidskraft, er årsaken til at han er en etterspurt foredragsholder over hele verden.

Til oss har han med seg noen utvalgte gjester med ulik bakgrunn, erfaringer og kunnskap, men som har til felles at de alle har gjort noen spenstige valg her i livet, noe de fleste av oss andre bare går rundt og drømmer om.

Hans gjester er:

  • Kristine, nyetablerte rekefisker og småbarnsmor på Skutvik
  • Anne Gry, driver av Tranøy Fyr og Fyrverket
  • Tom Åge Myhren, livsgnistrer, optimist og foredragsholder
  • Johannes Sandberg, næringssjef i Hamarøy kommune

Arrangementet er for deg som har en liten August i magen, tenker på å ta en ny vei i livet eller bare ønsker seg en trivelig ettermiddag med interessante historier og underholdende samtaler om spennende og dagsaktuelle temaer!

Billett selges i døra: kr 230,-

22. juli kl. 19:00-22:00. Mal og drekk

Tidenes lokale mulighet for å få opp motet til å male. Du trenger ikke talent, erfaring eller peiling på maling. Du er velkommen enten du er lykkelig hobbymaler, glad amatør eller aldri har tatt i en pensel før. Her blir det ingen skjulte talenter.

18-årsgrense.

Deltageravgift kr 150,- (gjett førr pængan) inkludert alt av nødvendig maleutstyr. Drekka kan kjøpes utenom etter ønske og behov, i glass med og uten stett.

Påmelding til Fæstivalkontoret ved oppmøte fra 20. juli, eller per telefon fra 08. juli på tlf.: 907 35 292. Begrenset antall plasser.

Tirsdag 23. juli

23. juli kl. 12:15-19:10 Fergesjakk

Fra Skutvik kl. 12:15 med retur fra Svolvær kl. 17:10.

Hamarøy sjakklubb inviterer til uhøytidelig fergesjakk.

Under reisen blir det mulighet til å spille sjakk på tvers av alder, kjønn, nasjonalitet og nivå.

I Svolvær tar vi en pause med shopping, mat og drikke. Klubben stiller med utstyr.

Tilbudet er gratis og det er ingen påmelding. Alle som deltar er med i trekning av premier.

For spørsmål: Ta kontakt med Ken Sørensen, tlf: 99 50 22 86.

Bli med da vel!

23. juli kl. 15:00-20:00. Bølgebrudd Bonanza

Bølgebrudd Bonanza er et rusfritt arrangement for ungdom.
Kl. 15:30. Konsert med Ingebjørg Jakobsen og Julia Paulsen.
Kl. 16:00. Spennende aktiviteter og konkurranser: «Kaos-briller», støvel-kasting, dart, friluftsliv, eb(r)usløp, melkespannholding. Det serveres felles middag.
Kl. 19:00. Catch The Fox gjør kvelden komplett med storslått konsert på kaia.

Kom og skap minner i kveldssola!

Duoen Ingebjørg Jakobsen og Julia Paulsen er fra Drag. De har begge hatt flere opptredener og konserter. Ingebjørg deltok i 2022 på MGPjr med låten «Her e æ».

Catch the Fox er et dynamisk rockeband fra Nord-Norge, dannet tidlig i 2022. Hvert medlem har med seg en unik musikalsk bakgrunn, og skaper en lyd som er mangfoldig og fengslende.

Gratis buss settes opp til og fra Skutvik i forbindelse med arrangementet.

Dagen er gratis for alle under 25 år. Over 25 år: konserter kr 150,-

Bølgebrudd Bonanza er et samarbeid med @UNG2024 Europeisk kulturhovedstad og Samfunnsløftet Sparebank1 Nord-Norge

Onsdag 24. juli

24. juli kl. 11:00-14:00 Historisk vandring på Lundøya

Tur til vakre Lundøy hvorfra mange Skutvikværinger har sine aner.

Båttransport settes opp fra Skutvik til Grønnvika.

Fottur med guide fra Grønnvika, via Skarsvågen til Lund, der vi planlegger enkel servering på ungdomshuset.

Deretter returnerer vi til Alsvika, der båten tar oss med tilbake til Skutvik.

Deltakere med egen båtskyss kan møte opp i Grønnvika.

Start fra Skutvik onsdag 24. juli kl. 11.00.

Tur/retur med ribb koster kr 500,- pr deltaker. NB! Begrenset antall plasser.

Bindende påmelding til Fæstivalkontoret, fra mandag 8. juli på tlf.: 907 35 292

24. juli kl. 13:00-14:00 og kl. 22:00-24:00. Noe helt annet

Noe Helt Annet er bandet som skaper god stemning med kjente rock- og poplåter, og spiller jevnlig på lokale scener i Oslo-området. Besetningen kan variere noe, og da får du nettopp Noe Helt Annet!

  • Keyboard: Espen Riktor
  • Fiolin: Marit Riktor
  • Vokal: Turid Rønning
  • Trommer: Trond Riktor
  • Saksofon: Lorentz Hermansen

Gratis.

24. juli kl. 17:00-19:00 Å eg veit meg ei øy - Foredrag med Odd Eidner

Prest og forfatter Odd Eidner vil fortelle om sin barndom og oppvekst på Lundøya og hvordan det har vært med å forme han som menneske.

Vi kan forvente en engasjert og humoristisk forteller med mange gode historier. 

Inngang: 200 kr

På dampskipkaia/ i teltet.

Torsdag 25. juli

25. juli kl. 11:00 Tur til Straumhavn

Tur til fotogene Straumhavn.

Nord-Salten Turlag tar deg med til en av de mest fotogene stedene i Hamarøy. Du får oppleve spennende kystlandskap med jettegryter og magiske fjell. 

Oppmøte ved kryss i Hamsund kl. 11:00

Påmelding/opplysninger om turen skjer til Bente Haukås tlf. 97072546

25. juli kl. 11:00-16:00. Barnas dag. Tre ting jeg synes er litt skumle

Fortellerforestilling som skal ha plas i Visningssenteret, Jektvika, med Borghild og Cornelius handler om det å være litt redd – og hvordan man kan overvinne frykten.  Med inspirasjon fra kvensk, samisk og nordnorsk fortellertradisjon, kan publikum få kjennskap til litt skumle skikkelser – som Stallu, Draugen, bjørner – og bittesmå edderkopper!

Hør deilig merkelige fortellinger bli fortalt av Borghild gjennom ord, mime og lydeffekter – med Cornelius som stødig strengeinstrumentalist – og bli med å finne ut hvordan vi kan overvinne det vi er redde for!

Forestillingen passer for barn i alderen 3-8 år, og varer et sted mellom 25-45 minutter (alt etter hvor mange løsninger vi finner sammen!)

Tidligere i år har fortellingene blitt fortalt i barnerommet på Litteraturhuset i Oslo, på Søndagsbarn på kulturhuset Carls – og i barnehager rundt omkring.

25. juli kl. 11:00-16:00 Barnas dag. Livet i fjæra. Båtbygging og diverse aktiviteter

Gøy for barna på stranda i Jektvika

  • Dyr og planter som lever i fjæra
  • Sandslott og båtbygging
  • Mat til barna som deltar

Bli med på en spennende dag i fjæra der barna får se, røre og kanskje smake på det vi finner. Hvilke arter finner vi av dyr og planter, og hva er spiselig? Vi lager mat, bygger sandslott og båter.

Barn under 10 år må ha med seg en voksen. Arrangementet er gratis.

Utstyr: gummistøvler

25. juli kl. 13:00. Ukulelekurs

Et innføringskurs for nybegynnere. I løpet av dette korte kurset vil dere lære det aller mest grunnleggende om ukulelen og de mest brukte grepene i populærmusikk, slik at du kan begynne å øve på å spille til dine favorittlåter. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Det er fint om du har en egen ukulele, de du får kjøpt på Claes Ohlson og Biltema til et par hundrelapper fungerer helt fint. Lån gjerne hos barn eller barnebarn. 

Har du egen ukulele så er det fint om du begynner å stemme den daglige noen dager før kurset. Bruk hjelpemidler, en app, eller gitarstemmer, eller få hjelp av en med godt gehør. G på den øverste strengen, så C og E og nederst A. Har du ikke egen ukulele så har jeg 4 til utlån.

25. juli kl. 15:00. Kræsjkurs i Swing

Vi ønsker forut for dansefesten, å lære deg noen turer i swing dersom du ikke allerede takler denne artige dansen.  Vi møtes på torsdag kl. 17:00 og holder på en stund utover og prøver på noen turer slik at du kan få det litt gøy på festen. Det blir enten på kaia eller i teltet hvis det blir dårlig vær.

Påmelding til festivalkontoret  innen torsdag kl. 14:00. Kom med eller uten partner. 

100 kr

25. juli kl. 18:00-19:00. Konsert med Posing Woods

Posing Woods ble startet i Vesterålen i 2020. Bandet består av 16 åringer med begge beina godt plantet i rocken og som skriver og komponerer sin egen musikk. 

Bandet har sine musikalske forbilder i Madrugada og My Midnight Creeps. Tross sin korte fartstid, har Posing Woods allerede holdt en rekke konserter på ulike festivaler og arrangementer, blant annet som oppvarmingsband til Big Bang i juli 2022 på Stokmarknes, deltatt på Rock mot Rus, vunnet Bukta Battle, Landsfinale i UKM og ulike lokale musikkarrangementer i Vesterålen. Bandet har blitt tatt godt imot av publikum og mottar gode omtaler og anmeldelser.  

I sommer spilte gutta blant annet på Festspillene i Nord-Norge, Bukta-festivalen, Hagefesten i Tromsø, men kanskje det største høydepunktet var da Sivert Høyem personlig tok kontakt med bandet for å booke dem til oppvarming for Madrugada og Ane Bruun i Bø i Vesterålen. 

Posing Woods har nettopp slippet sin første EP som er spilt inn i Kysten studio i Tromsø.   

Posing Woods består av Eirik Skog på gitar og vokal, Andreas Evensen Steinsland på gitar og kor, Idar Andrè Andersen på bass og Erlend Stafseth Hveding på trommer. Bandet har base på Sortland. 

Under finner du en dropbox-link med låta som WAV-fil, band- og coverbilde + spotifey-link.  

Fotokred: Henriette Myrlund Buktafestivalen

Cover: Gry Fredriksen

Produsent og teknikker: Espen Elverum Jakobsen – Kysten Studio Tromsø

Fredag 26. juli

26. juli kl. 13:00-15:00. Åpen Scene for barn og unge

Er du klar til å skinne på scenen? Vi inviterer alle barn og unge til en fantastisk dag med musikk. Dette er en gyllen mulighet til å vise hva du kan, prøve noe nytt, og ha det gøy sammen med andre kreative sjeler. Uansett om du er nybegynner eller erfaren, er du hjertelig velkommen til å delta!

Obligatorisk påmelding til Eivind Krog Ravndal på epost: eivind.krog.ravndal@hamaroy.kommune.no. Gi beskjed om hva du skal opptre med, eventuelt utstyr du trenger og om du trenger akkompagnement.

Arrangementet er gratis og åpent for alle barn og unge.

Vi gleder oss til å se ditt talent på scenen og skape magiske øyeblikk sammen!

26. juli kl. 11:00-14:00. Lofotens Ville kjøkken

Villmatvandring og sanking i naturen med Lofotens Ville kjøkken

Velkommen til en spennende og lærerik sanketur i Skutviks ville natur. Turen gjennomføres med Odd Arne Sandberg som er den kunnskapsrike gründeren bak Lofotens Ville Kjøkken. Turen vil foregå ved havet og starter i fjæra hvor man vi ser på de uante mulighetene som tang og tare byr på i matveien. Du lærer om forskjellen mellom tang, tare, røde, brune og grønne alger. Er vi heldig kan vi blant annet finne “Havets trøffel”. Vi smaker, lukter og ser på

karakteristiske kjennetegn for sikker høsting. Og vi lærer om sesonger, bruksområder og konserveringsteknikker. Fra fjæra beveger vi oss oppover mot den strandnære floraen som byr på spesielt gode og næringsrike ville vekster. Du vil også lære om forvekslingsarter samt arter man bør unngå. Ta med saks og poser eller en kurv. Vi beveger oss i terrenget og i fjæra så godt fottøy og klær etter været er påkrevd.

Odd Arne Sandberg er en matglad og miljøengasjert folkehøgskolelærer som har servert vill mat til glade elever i 25 år. Han har enorm kunnskap om emnet og holder jevnlig kurs og foredrag om temaet med base i Lofoten.

Sanketuren vil ha kun 15 plasser, så her er det bare å melde seg på for å få plass.

26. juli kl. 14:00-15:00. Lofotens Ville kjøkken

Foredrag: Vil du lære om sanking fra naturens ville kjøkken?

Da er dette foredraget med Odd Arne Sandberg mitt i blinken for deg. Odd Arne Sandberg har startet opp Lofotens Ville Kjøkken som er et prosjekt som har mål å få flere til å oppdage overfloden i det ville matfatet. Vi har tilgjengelige ressurser rundt oss hele året. Mange har tradisjon for å sanke sopp og bær, men det er så mye mer der ute. Planter og alger med spennende gode smaker som er fulle av næringsstoffer og helt gratis.

Her kan du være med på et lærerikt og spennende foredrag om hvordan man enkelt kan sanke mat fra naturen. Under foredraget vil du bla. lære:

  • Sankerutiner
  • Regler for sanking av ville vekster
  • Gjennomgang av aktuelle arter for sanking
  • Nytteverdi
  • Tips til bruk og oppbevaring

Odd Arne Sandberg er en matglad og miljøengasjerte folkehøgskolelærer som har servert vill mat til glade elever i 25 år. Han har enorm kunnskap om emnet og holder jevnlig kurs og foredrag om temaet med base i Lofoten.

26. juli kl. 17:00-18:00. Bokprat med Lars Bremnes

Lars skal snakke om boken «Når du går» som han gav ut med sine søsken i 2023.

Boken er en blanding av minner og refleksjoner rundt det å rydde opp i et dødsbo, samt noen fortellinger fra hvordan noen av trioens mest kjære sanger har blitt til.

26. juli kl. 20:00-21:30. Konsert med Lars Bremnes

Senere på kvelden holder Lars konsert med mestergitaristen Tore Bruvoll.

Lars Bremnes skriver sanger full av melodiske kvaliteter, humor og overraskelser.

Han er nå igang med et prosjekt hvor han har gjendiktet sanger fra verdensreportoaret til nordnorsk, og i juni kom hans siste singel som er en gjendiktet versjon av Taylor Swifts «Seven».

Lars er vokst opp i Svolvær og har gitt ut syv album med musikk som stadig er å høre på norsk radio.

«Spelle for de gale» og «Å, kunne æ skrive» er sanger som har nådd ut til et stort publikum.

2 spellemannspriser og en prøysenpris er også blitt ham til del. Lars har skrevet flere sanger i samarbeid med sin søster Kari, og også sanger for sin duettpartner Maria Haukaas Mittet.

Tore Bruvoll har satt inspirerende spor etter seg som gitarist og komponist i gruppen Hekla Stålstrenga i tillegg til sitt virke som produsent for artister som bl. a Ola Bremnes og Ragnar Olsen.

Lørdag 27. juli

27. juli kl. 11:00-15:00. Markedsdag

Velkommen til en trivelig møteplass, med god mat, musikk og spennende aktiviteter. Her er noe for enhver smak.
 
Her kan du blant annet kjøpe:
  • ullklær
  • møsbrømlefse
  • bilder
  • bakevarer
  • smykker
  • hjemmesydde barneklær
  • matter
  • pene negler
Nordsalten Auto har stand med båter, hengere og båtmotorer.

27. juli kl. 13:00-15:00. Ribtur, Straumtur & Vikinghistorie

Bli med og opplev historien om vikingenes herjinger og dagligliv i området vårt, da Hamarøy var et maktsenter i Hålogaland. Du får være med til de stedene, hvor den kjente naturfotografen Helge Haukeland spilte inn filmen: Ragnar og Sigfred og de syv straumene.

Du får også se Husøya, der innspillingen av Borgny og Roald ble gjort av NRK i serien: Der ingen skulle tru at nokon kunne bu – episoden som sprengte seerrekorden i denne serien.

27. juli kl. 19:00-20:30. Køntry på (kai)kanten

Velkommen til en strålende kveld på kaia med humor, musikkglede, allsang og saloonstemning!

LANDHANDELEN var et av NRKs mest sette og populære TV program i 70-åra. Konseptet var: «Norske artister presenterer countrymusikk med norske tekster – og dumme vitser». Sangene fra programmet ble utgitt på platene «Country Fest», som ble en av Norges mest solgte og populære plateserier.

Dette må jo være et perfekt konsept for en glad kveld på Skutvik, tenkte vi for noen år siden- men ble da stoppet av koronaen.

Endelig får vi dele showet vi øvde inn med dere! Så finn fram cowboyhatt, godt humør og dansesko og bli med!

De glade cowboyer er:

  • Asbjørn Bye
  • Sverre Christian Eriksen
  • Marit Gjølgali
  • Jan Stensland
  • Markus N. Apold
  • Nils-Arne Johansen
  • Marianne Apold

(Flere navn kan dukke opp)

27. juli kl. 21:00-01:00. Folkefest

God stemning og flott musikk med Skutvik Frukt og Tobakk.

18-årsgrense

Bandet består av: Hermod Danielsen, Lasse Kristiansen, Sverre-Christian Eriksen, Tom-Eirik Aasjord og Torgeir Stensland.

Inngang 250,- kr inkludert «Kruttrøyk- Køntry på (kai)kanten

Hver dag hele fæstivalen

TellTur

Også denne gang vil fæstivalen tilby et variert trimturprogram via TellTur Når fæstivalen starter vil du finne turopplegget på TellTurs hjemmeside. Det blir turer på Sørbygda med Salen som høyeste punkt og moloen og Nesstraumen som enkleste. Premiering vil bli foretatt på markedsdagen lørdag 27. Juli. Festivalkontoret vil kunne gi deg utfyllende opplysninger. Opplegget er gratis og det blir trukket premier blant deltakerne. 

Tønnesjakk. Hver dag hele fæstivalen

Tønnesjakk vil bli satt opp i nærheten av fæstivalkontoret.

Dette er spillereglene i tønnesjakk

Spillbrettet til tønnesjakk er delt inn i små ruter, som kan minne om et sjakkbrett.

En tønne flyttes ett felt om gangen: frem, tilbake, sidelengs eller vertikalt. Unntaket er dersom du hopper over egne eller motstanderens tønner.

Du kan hoppe over en tønne om gangen, men kan gjøre flere hopp i ett trekk.

I tillegg til tønnene, har hver deltaker også et melkespann. Det kan brukes til å ødelegge for motstanderen. Dette plasseres i hvilken som helst ledige rute, og det er ikke lov å hoppe over eget eller motstanderens melkespann.

Før hver tur, må første- eller andrekjempen først flytte melkespannet og deretter en tønne.

Førstemann med alle sine fire tønner over streken på motsatt side, vinner tvekampen.

Fotokonkuranse: Fæstivalglede

Det konkurreres i to klasser: barn og ungdom opp til 16 år, og fra 17 år og oppover. Hver enkel kan sende inn tre bilder. 

Send bilder til: skutvik_kystfestival@outlook.com, merk «Fotokonkurranse», skriv navn, alder og skriv kort beskrivelse.

Frist for innlevering 26. juli kl. 18:00.

Når du er med på konkurransen, tillater du også at vi offentliggjør bildene. 

Fine premier!

Topptur til Hamarøyskaftet

Hamarøyskaftet er et av de mest spesielle fjell i Nordland. Luftig klatring må til for å nå toppen. Bli med på en guidet tur til Hamarøyskaftet og la deg overraske over hvor morsom denne turen er!

Nivå: Middels – Ganske luftig – Klatring og rappellering. Varighet: 6-8 timer. Pris: 2500kr. 

Book tur: https://nordlandturselskap.no/opplevelser/hamaroyskaftet/ 

Pop-up kunstutstilling

Årets Pop-up utstilling har Hav og båt som tema. I Skutviks nedlagte lakseslakteri viser utstillere og elever fra Montessoriskole hvordan de har tolket årets konsept.

Åpent kl. 11:00-18:00.