Følg oss på sosiale medier for mer informasjon!PROGRAM

20. juli

20. juli kl. 20:00. Åpningskonsert

Vi åpner Skutvik Kystfæstival med fantastisk konsert! Trang fødsel og Zimmermann spiller for dere! Velkommen!

20. juni kl. 11:00. Åpning av Pop-up kunstutstilling

Årets Pop-up utstilling har Hav og båt som tema. I Skutviks nedlagte lakseslakteri viser utstillere og elever fra Montessoriskole hvordan de har tolket årets konsept.

21. juli

21. juli kl. 11:00. Tur til Olebu

Vi gjentar suksessen fra i fjor med tur til Olebu søndag 21. Juli. Start fra fæstivalkontoret kl. 11:00. Det blir servert enkel middag på Olebu. Turen er ca. 1 mil og er til dels noe krevende. Olebu er Skutvik I.L. utleiehytte som ble bygd i 2001. Den ligger flott til ved kvanndalsvatnet og har høy standard.

21. juni kl. 13:00-14:00. Terje & Elisabeth

Elisabeth og Terje  spiller på Dampskipskaia på Skutvik.

21. juli kl. 20:00-22:00. Quiz (Kystkultur)

Pub Dampskipskaia.

21. juli kl. 13:00-14:00. Utegudstjeneste

Gudstjeneste på «Tankene plass» ved Dampskipskaia på Skutvik.  Ta med sitteunderlag el.l, paraply/parasoll alt ettersom og kopp til enkel kaffe etterpå. 
Alle er velkommen. 

21. juli kl. 17:00-18:30. Foredrag med Sturla Ellingvåg

HVOR KOMMER NORDLENDINGEN FRA?Historiker og DNA-forsker Sturla Ellingvåg har førstehånds innsikt i den nyeste teknologien, samtidig som han kjenner den historiske litteraturen godt. Det gir ham en unik bakgrunn for å fortelle om de lange linjene i menneskehetens historie, og mer spesifikt; hvor nordlendingen kommer fra. Ellingvåg er aktuell med boka «12 000 år med norsk historie» (2023).

Dette blir et spennende foredrag som er verdt å få med seg. Både boka og noen av hans podkaster har ført til heftig debatt med bakgrunn i teorier og konklusjoner. Dessuten er han en kunnskapsrik og særlig dyktig formidler!

Sturla Ellingvåg er historiker. I over 18 år har han jobbet historie-faglig med DNA-forskning, blant annet for å se om Rollo av Normandie var identisk med Gange-Rolv. Han har tidligere samarbeidet om DNA- og historieforsking ved Geogenetics Centre ved Københavns universitet, og er nå involvert i DNA-prosjekter med Max Planck Instituttet i Leipzig, Tyskland. Som forsker har Sturla Ellingvåg vært leder for flere forskningsekspedisjoner i mange land. Han har også vært med i podkaster og TV-programmer, blant annet American Runestone sammen med Peter Stormare.

Velkommen til et spennende foredrag i Æventyrsalen i Hamsunsenteret.

Billetter kan forhåndsbestilles på Ticketmaster, eller kjøpes i døra.

Inngang: kr. 230,- billettavgift ikke inkludert.

21. juli kl. 11:00-13:00. Åpen dag i Anevika

Mer informasjon kommer 

22. juli

22. juli kl. 11:00. Foredrag med Arne O. Holm

Vi gjentar suksessen fra i fjor med tur til Olebu søndag 21. Juli. Start fra fæstivalkontoret kl. 11:00. Det blir servert enkel middag på Olebu. Turen er ca. 1 mil og er til dels noe krevende. Olebu er Skutvik I.L. utleiehytte som ble bygd i 2001. Den ligger flott til ved kvanndalsvatnet og har høy standard.

22. juli kl. 11:00-13:00. Åpen dag i Anevika

Mer informasjon kommer.

22. juli kl. 11:00-15:00. Hva drømmer du om å bli?

Spennende jobber i vårt distrikt!

For ungdom mellom 10-16 år på Visningssenteret.

Her treffer du folk som har artige, spennende og viktig jobber i Hamarøy! De viser oss produkter og verktøy, klær og utstyr. Vi skal være ute og inne, og dere får teste og prøve en hel del.

Arrangementet er gratis, og lunsj er inkludert.

22. juli kl 15:30-18:00 Fæstivalmester

Mer informasjon kommer

23. juli

23. juli kl. 15:00-20:00. Bølgebrudd Bonanza

Bølgebrudd Bonanza er et rusfritt arrangement for ungdom. Dagen starter med konsert med Ingebjørg Jakobsen og Julia Paulsen. Deretter vil det bli spennende aktiviteter og konkurranser. Det serveres felles middag. Catch The Fox gjør kvelden komplett med storslått konsert på kaia.
Gratis buss settes opp til og fra Skutvik i forbindelse med arrangementet. Dagen er gratis for alle under 25 år. Kom og skap minner i kveldssola!

Aktiviteter: «Kaos-briller», støvel-kasting, dart, friluftsliv, reb(r)usløp, melkespannholding

Catch the Fox er et dynamisk rockeband fra Nord-Norge, dannet tidlig i 2022. Hvert medlem har med seg en unik musikalsk bakgrunn, og skaper en lyd som er mangfoldig og fengslende.

Duoen Ingebjørg Jakobsen og Julia Paulsen er fra Drag. De har begge hatt flere opptredener og konserter. Ingebjørg deltok i 2022 på MGPjr med låten «Her e æ».

Bølgebrudd Bonanza er et samarbeid med @UNG2024 Europeisk kulturhovedstad og Samfunnsløftet Sparebank1 Nord-Norge. 

23. juli kl 11:00-13:00 Fergesjakk

Mer informasjon kommer

24. juli

24. juli kl. 13:00-14:00 og 22:00-24:00. Noe helt annet

Mer informasjon kommer

24. juli kl 17:00-19:00 Å eg veit meg ei øy - Foredrag med Odd Eidner

Prest og forfatter Odd Eidner vil fortelle om sin barndom og oppvekst på Lundøya og hvordan det har vært med å forme han som menneske.

Vi kan forvente en engasjert og humoristisk forteller med mange gode historier. 

Inngang: 200 kr

På dampskipkaia/ i teltet.

24. juli kl. 11:00-13:00. Straumtur / Vikinghistorie

Mer informasjon kommer

24. juli kl 11:00-13:00 Historisk vandring på Lundøya

Mer informasjon kommer

24. juli kl. 19:00-22:00. Sip & Paint

Mer informasjon kommer

25. juli

25. juli kl. 12:00-16:00. Barnas dag. Tre ting jeg synes er litt skumle

Fortellerforestilling med Borghild og Cornelius handler om det å være litt redd – og hvordan man kan overvinne frykten.  Med inspirasjon fra kvensk, samisk og nordnorsk fortellertradisjon, kan publikum få kjennskap til litt skumle skikkelser – som Stallu, Draugen, bjørner – og bittesmå edderkopper!

Hør deilig merkelige fortellinger bli fortalt av Borghild gjennom ord, mime og lydeffekter – med Cornelius som stødig strengeinstrumentalist – og bli med å finne ut hvordan vi kan overvinne det vi er redde for!

Forestillingen passer for barn i alderen 3-8 år, og varer et sted mellom 25-45 minutter (alt etter hvor mange løsninger vi finner sammen!)

Tidligere i år har fortellingene blitt fortalt i barnerommet på Litteraturhuset i Oslo, på Søndagsbarn på kulturhuset Carls – og i barnehager rundt omkring.

25. juli kl 12:00-16:00 Barnas dag. Livet i fjæra

Gøy for barna på stranda i Jæktvika

  • Dyr og planter som lever i fjæra
  • Sandslott og båtbygging
  • Mat til barna som deltar

Bli med på en spennende dag i fjæra der barna får se, røre og kanskje smake på det vi finner. Hvilke arter finner vi av dyr og planter, og hva er spiselig? Vi lager mat, bygger sandslott og båter.

Barn under 10 år må ha med seg en voksen. Arrangementet er gratis.

Utstyr: gummistøvler

25. juli kl. 18:00-19:00. Konsert med Posing Woods

Posing Woods ble startet i Vesterålen i 2020. Bandet består av 16 åringer med begge beina godt plantet i rocken og som skriver og komponerer sin egen musikk. 

Bandet har sine musikalske forbilder i Madrugada og My Midnight Creeps. Tross sin korte fartstid, har Posing Woods allerede holdt en rekke konserter på ulike festivaler og arrangementer, blant annet som oppvarmingsband til Big Bang i juli 2022 på Stokmarknes, deltatt på Rock mot Rus, vunnet Bukta Battle, Landsfinale i UKM og ulike lokale musikkarrangementer i Vesterålen. Bandet har blitt tatt godt imot av publikum og mottar gode omtaler og anmeldelser.  

I sommer spilte gutta blant annet på Festspillene i Nord-Norge, Bukta-festivalen, Hagefesten i Tromsø, men kanskje det største høydepunktet var da Sivert Høyem personlig tok kontakt med bandet for å booke dem til oppvarming for Madrugada og Ane Bruun i Bø i Vesterålen. 

Posing Woods har nettopp slippet sin første EP som er spilt inn i Kysten studio i Tromsø.   

Posing Woods består av Eirik Skog på gitar og vokal, Andreas Evensen Steinsland på gitar og kor, Idar Andrè Andersen på bass og Erlend Stafseth Hveding på trommer. Bandet har base på Sortland. 

Under finner du en dropbox-link med låta som WAV-fil, band- og coverbilde + spotifey-link.  

Fotokred: Henriette Myrlund Buktafestivalen

Cover: Gry Fredriksen

Produsent og teknikker: Espen Elverum Jakobsen – Kysten Studio Tromsø

25. juli kl. 11:00 Tur til Straumhavn

Tur til fotogene Straumhavn.

Nord-Salten Turlag tar deg med til en av de mest fotogene stedene i Hamarøy. Du får oppleve spennende kystlandskap med jettegryter og magiske fjell. 

Oppmøte ved kryss i Hamsund kl. 11:00

Påmelding/opplysninger om turen skjer til Bente Haukås tlf. 97072546

25. juli kl. 17:00. Kræsjkurs i Swing

Vi ønsker forut for dansefesten, å lære deg noen turer i swing dersom du ikke allerede takler denne artige dansen.  Vi møtes på torsdag kl. 17:00 og holder på en stund utover og prøver på noen turer slik at du kan få det litt gøy på festen. Det blir enten på kaia eller i teltet hvis det blir dårlig vær.

Påmelding til festivalkontoret  innen torsdag kl. 14:00. Kom med eller uten partner. 

100 kr

25. juli kl. 13:00. Ukulelekurs

Et innføringskurs for nybegynnere. I løpet av dette korte kurset vil dere lære det aller mest grunnleggende om ukulelen og de mest brukte grepene i populærmusikk, slik at du kan begynne å øve på å spille til dine favorittlåter. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Det er fint om du har en egen ukulele, de du får kjøpt på Claes Ohlson og Biltema til et par hundrelapper fungerer helt fint. Lån gjerne hos barn eller barnebarn. 

Har du egen ukulele så er det fint om du begynner å stemme den daglige noen dager før kurset. Bruk hjelpemidler, en app, eller gitarstemmer, eller få hjelp av en med godt gehør. G på den øverste strengen, så C og E og nederst A. Har du ikke egen ukulele så har jeg 4 til utlån.

26. juli

26. juli kl. 13:00-15:00. Åpen Scene

Mer informasjon kommer

26. juli kl. 11:00-14:00. Lofotens Ville kjøkken

Villmatvandring og sanking i naturen med Lofotens Ville kjøkken

Velkommen til en spennende og lærerik sanketur i Skutviks ville natur. Turen gjennomføres med Odd Arne Sandberg som er den kunnskapsrike gründeren bak Lofotens Ville Kjøkken. Turen vil foregå ved havet og starter i fjæra hvor man vi ser på de uante mulighetene som tang og tare byr på i matveien. Du lærer om forskjellen mellom tang, tare, røde, brune og grønne alger. Er vi heldig kan vi blant annet finne “Havets trøffel”. Vi smaker, lukter og ser på

karakteristiske kjennetegn for sikker høsting. Og vi lærer om sesonger, bruksområder og konserveringsteknikker. Fra fjæra beveger vi oss oppover mot den strandnære floraen som byr på spesielt gode og næringsrike ville vekster. Du vil også lære om forvekslingsarter samt arter man bør unngå. Ta med saks og poser eller en kurv. Vi beveger oss i terrenget og i fjæra så godt fottøy og klær etter været er påkrevd.

Odd Arne Sandberg er en matglad og miljøengasjert folkehøgskolelærer som har servert vill mat til glade elever i 25 år. Han har enorm kunnskap om emnet og holder jevnlig kurs og foredrag om temaet med base i Lofoten.

Sanketuren vil ha kun 15 plasser, så her er det bare å melde seg på for å få plass.

26. juli kl. 14:00-17:00. Lofotens Ville kjøkken

Foredrag: Vil du lære om sanking fra naturens ville kjøkken?

Da er dette foredraget med Odd Arne Sandberg mitt i blinken for deg. Odd Arne Sandberg har startet opp Lofotens Ville Kjøkken som er et prosjekt som har mål å få flere til å oppdage overfloden i det ville matfatet. Vi har tilgjengelige ressurser rundt oss hele året. Mange har tradisjon for å sanke sopp og bær, men det er så mye mer der ute. Planter og alger med spennende gode smaker som er fulle av næringsstoffer og helt gratis.

Her kan du være med på et lærerikt og spennende foredrag om hvordan man enkelt kan sanke mat fra naturen. Under foredraget vil du bla. lære:

  • Sankerutiner
  • Regler for sanking av ville vekster
  • Gjennomgang av aktuelle arter for sanking
  • Nytteverdi
  • Tips til bruk og oppbevaring

Odd Arne Sandberg er en matglad og miljøengasjerte folkehøgskolelærer som har servert vill mat til glade elever i 25 år. Han har enorm kunnskap om emnet og holder jevnlig kurs og foredrag om temaet med base i Lofoten.

27. juli

27. juli kl. 11:00-15:00. Markedsdag

Velkommen til en trivelig møteplass med god mat, musikk og spennende aktiviteter!

27. juni kl. 22:00-01:00. Folkefest

God stemning og flott musikk. 18-årsgrense

27. juli kl. 11:00-13:00. Straumtur / Vikinghistorie

Mer informasjon kommer

Hver dag hele fæstivalen

TellTur

Også denne gang vil fæstivalen tilby et variert trimturprogram via TellTur Når fæstivalen starter vil du finne turopplegget på TellTurs hjemmeside. Det blir turer på Sørbygda med Salen som høyeste punkt og moloen og Nesstraumen som enkleste. Premiering vil bli foretatt på markedsdagen lørdag 27. Juli. Festivalkontoret vil kunne gi deg utfyllende opplysninger. Opplegget er gratis og det blir trukket premier blant deltakerne. 

Tønnesjakk. Hver dag hele fæstivalen

Tønnesjakk vil bli satt opp i nærheten av fæstivalkontoret.

Dette er spillereglene i tønnesjakk

Spillbrettet til tønnesjakk er delt inn i små ruter, som kan minne om et sjakkbrett.

En tønne flyttes ett felt om gangen: frem, tilbake, sidelengs eller vertikalt. Unntaket er dersom du hopper over egne eller motstanderens tønner.

Du kan hoppe over en tønne om gangen, men kan gjøre flere hopp i ett trekk.

I tillegg til tønnene, har hver deltaker også et melkespann. Det kan brukes til å ødelegge for motstanderen. Dette plasseres i hvilken som helst ledige rute, og det er ikke lov å hoppe over eget eller motstanderens melkespann.

Før hver tur, må første- eller andrekjempen først flytte melkespannet og deretter en tønne.

Førstemann med alle sine fire tønner over streken på motsatt side, vinner tvekampen.

Fotokonkuranse: Fæstivalglede

Det konkurreres i to klasser: barn og ungdom opp til 16 år, og fra 17 år og oppover. Hver enkel kan sende inn tre bilder. 

Send bilder til skutvik_kystfestival@outlook.com merk «Fotokonkurranse», skriv navn, alder og skriv kort beskrivelse. Frist for innlevering 26. juli kl. 18:00.

Når du er med på konkurransen, tillater du også at vi offentliggjør bildene. 

Fine premier!